14Jul2024

Food & Zo FAS Health ClinicFIFOLLI VZW

Geen producten in uw winkelwagen.

Contacteer ons

Stadsgraaf 183
3650 Dilsen-Stokkem
België

info@fifolivzw.be

++32 (0) 478 83 02 02
++32 (0) 474 39 70 60

Food & Zo photo

Food & Zo

ons project praktisch uitgelegd.

Food & Zo is een lokaal project van Fifoli VZW. 

Het is een versmarkt bedoeld voor gezinnen die het moeilijk hebben om rond te komen. Op deze markt vinden ze verse groenten, fruit, brood, soep,…  Mensen hebben volledige keuzevrijheid en bepalen zelf welke voedingsmiddelen ze meenemen. De hoeveelheid die er mag meegenomen worden is afhankelijk van de gezinssamenstelling.
Tegelijkertijd is er ook een tweedehandskledingmarkt met kleding en schoenen in alle maten.
Er hoeft niet betaald te worden op deze markt.

Er is elke maandag marktdag van 13:30 u tot 17u30, deze gaat in het magazijn van de Kringwinkel Maasland, Teutelbergstraat 57 te Lanklaar.

Nieuws.

Food &Zo - versmarkt en tweedehandskledingmarkt.

Food &Zo – versmarkt en tweedehandskledingmarkt,  georganiseerd door FIFOLIVZW sinds 7 november 2022.

Doelgroep: gezinnen die een langere of kortere periode in armoede terechtkomen, waardoor het voor hen moeilijk wordt om gezonde voeding te kopen en aangepaste kleding te voorzien voor het gezin.

Visie van FIFOLIVZW:  elk gezin heeft recht op een laagdrempelige toegang tot gezondheid en gezondheidszorg.

Doel van FIFOLIVZW: laagdrempelige toegang tot gezondheid en gezondheidszorg voor gezinnen die in armoede terechtkomen gemakkelijker maken.

Wat is gezondheid? Zowel fysieke als mentale gezondheid en welzijn. Keuzevrijheid is daarbij belangrijk.

Fysieke en mentale gezondheid staan onder druk in gezinnen die zware financiële zorgen hebben. Want dat betekent dat ze niet genoeg voedsel hebben en zeker geen gezonde voeding kunnen eten. Hetzelfde geldt voor de kleding als men de middelen niet heeft om ze aan te passen aan de weersomstandigheden.

Met deze wekelijkse markt Food & Zo krijgen gezinnen in armoede de kans om zelf tweedehandskleding uit te kiezen, en om op onze versmarkt zelf een keuze te maken uit het aanbod van groenten, fruit, soepen, brood.

Tevens kan men bij een drankje en een lekker hapje (een tas soep, een stuk koek, een broodje) even op adem komen, en bijpraten met andere lotgenoten en vrijwilligers. Dat kan leiden tot een voorstel tot doorverwijzing naar hulpverlening, het centrum maatschappelijk welzijn en dergelijke meer. Zo kan iedereen een aangepaste ondersteuning krijgen.

Food & Zo houdt vast aan tien leefregels die bij elk bezoek aan de markt kort worden meegegeven aan het gezin en waarbij de gezinnen ook zelf verantwoordelijkheid krijgen. Elk gezin moet zich de vraag stellen of het inderdaad tot de doelgroep behoort. Het moet leren zelf bewuste keuzes te maken, met respect voor elk ander gezin. Vanuit een wederzijds vertrouwen willen we groeien naar een team dat samen deze moeilijke periode van armoede aanpakt. Daarbij staat de gezondheid centraal  en kan iedereen steun vinden dankzij het aanbod van gratis goederen, kleding en gezondheidseducatie.

 

 

Enkele foto's...

Sfeerbeelden van op onze markten...

Ontmoet het team.

Muriel Vermarien

FIFOLI VZW - FOOD & ZO

Kim Gonnissen

FIFOLI VZW - FOOD & ZO