14Jul2024

Food & Zo FAS Health ClinicFIFOLLI VZW

Geen producten in uw winkelwagen.

Contacteer ons

Stadsgraaf 183
3650 Dilsen-Stokkem
België

info@fifolivzw.be

++32 (0) 478 83 02 02
++32 (0) 474 39 70 60

Fifoli in India

Onze doelgroep in India zijn kansarme gezinnen uit de slums Mumbai East en Mumbai West en sloppenwijken van Jaipur.

Ter info: Thalassemie is een erfelijke bloedziekte waarbij het lichaam onvoldoende  en afwijkend hemoglobine aanmaakt. De Alpha Thalassemie vorm komt vooral voor in Zuid-Oost –Azië , Indië , China en de Filippijnen. Kinderen krijgen bij de ernstige vorm symptomen van vermoeidheid , kortademigheid en bloedarmoede vanaf 6 maanden oud. Tengevolge van de veelvuldige bloedtransfusies noodzakelijk , ontstaat lever- en hartfalen …

Een beenmergtransplantatie indien de juiste match gevonden wordt is de enige uitweg op mogelijke overleving.

In SEA Thalassemia wordt de cancelling van het gezin ,het zoeken naar een beenmerg match en het uitvoeren van de beenmergtransplantatie met nadien 6 maanden verblijf in de host (in de nabijheid van het centrum )van het behandelde kind met zijn gezin geboden aan deze kansarme gezinnen.


India

Eerstelijn

Wat wij hier doen: 

Op al deze plaatsen proberen we via Fit for School program de hand- en mondhygiëne te introduceren in de dagelijkse routine van deze gezinnen en dit doet FIFOLIvzw in samenwerking met vrijwilligers , Belgische studenten en Unicef plus lokale overheidsinitiatieven. Tevens installeren we speelpleinwerking als extra stimulatie van de psychomotoriek van deze kinderen in sociaal gedepriveerde omgeving zoals deze wijken zijn , ook hierin wordt FIFOLI ondersteund door vrijwilligers en Belgische studenten. Verder zetten we in op financiële en logistieke ondersteuning bij aankoop van sanitair zoals toiletten en handwastafels; ook spelmateriaal ,medicamenteuze ondersteuning en organisatie van inhaalvaccinatie kampen in samenwerking met lokale overheidsinstanties zoals Mother and Child India.

De overeenkomsten die we al met onze partners maakten:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *